10 éves a Pécsi Ítélőtábla

A Pécsi Ítélőtábla 2013. július hó 2. napján újjáalakulásának 10 éves évfordulóján Ünnepi Emlékülést tartott, amelyen részt vett dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és dr. Darák Péter a Kúria elnöke, valamint az ítélőtáblák elnökei, és a Pécsi Ítélőtábla illetékességi területéhez tartozó megyék igazságszolgáltatásban dolgozó szervezeteinek vezetői, képviselői.

A rendezvény előadói elismerően szóltak az elmúlt egy évtizedben végzett magas színvonalú ítélkezésről, megköszönték az aktív, illetve már nyugalmazott dolgozók munkáját.

Dr. Darák Péter szerint az ítélőtáblák ismételt felállításával a magyar jogorvoslati rendszer minta lehet más európai országok számára is. A Kúria elnöke kiemelte, hogy az egységes joggyakorlat kialakításában több szempontból is kiemelkedő szerepe van az ítélőtábláknak.

Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke azt hangsúlyozta, hogy a táblabíróságok amellett, hogy az ügyek időszerű és magas színvonalú elbírálása az elsődleges feladatuk, az oktatásban, képzésben is komoly szerepet vállalnak.

 

Az ünnepségről készült további képeket itt tekintheti meg.