Állásbörze a Miskolci Egyetemen

Az előző évhez hasonlóan idén is sokan keresték fel a Miskolci Törvényszék standját a Miskolci Egyetem előcsarnokában és díszaulájában 2015. április 1. napján huszonegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Miskolci Egyetemi Állásbörzén és Szakmai Gyakorlati Börzén.

A rendezvényt 10.00-kor a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Torma András nyitotta meg. A Miskolci Törvényszék képviseletében dr. Molnár Dalma és dr. Tóth László fogalmazók tájékoztatták az érdeklődőket a fogalmazói és igazságügyi alkalmazotti álláshelyekről, a pályázati feltételekről, szakmai gyakorlati lehetőségekről.

A Miskolci Törvényszék a törvényszéki molinó mellett két plakátot is elhelyezett a standon: az egyik a törvényszék székhelyén működő járásbíróságokat mutatta be, a másikon a törvényszék épületéről készült fényképfelvételek voltak láthatóak.
A látogatók a rendezvény ideje alatt megtekinthettek egy laptopról vetített prezentációt, amely a bírósági szervezetrendszerről és a bíróságon zajló munkáról adott felvilágosítást. Az érdeklődőknek ezen felül kiosztásra kerültek a bírósági szakmai gyakorlatról és a fogalmazók felvételi rendjéről szóló szórólapok és tájékoztató anyagok, amelyek hasznos, naprakész információkkal segítették a jövőben bíróságon elhelyezkedni kívánókat. A törvényszék standját főként az igazságügyi igazgatási képzésben részt vevő hallgatók keresték fel, akik elsősorban a megye területén lévő betöltetlen jegyzőkönyvvezetői, írnoki, és tisztviselői álláshelyekről kértek tájékoztatást. Nagy volt az érdeklődés a fogalmazói versenyvizsga, valamint a hallgatókat érintő nyári szakmai gyakorlat felől is. Az igazi kihívásra vágyó látogatók kitölthettek egy 13+1 kérdésből álló kvíz jellegű kérdéssort is, mely által játékosan megismerkedhettek a bíróság mindennapi működésével.

Miskolc, 2015. április 3.