Átadták a Mailáth-emlékplaketteket

Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke átadta a Mailáth-pályázat díjazottjainak azokat az emlékplaketteket, amelyeket a tudományos pályázaton elért kimagasló munkájukért kaptak.

Az OBH elnöke Székhelyi Mailáth György országbíró emlékére 2014. július 17-én két tagozatban (joghallgatói, bírósági dolgozó) és négy szekcióban (polgári, büntető, közjogi, általános bírósági) hirdetett tudományos pályázatot. A felhívásra összesen 51 színvonalas pályamű érkezett, amelyet 5 és 3 fős bíráló bizottságok értékeltek.

Dr. Handó Tünde nyitóbeszédében kiemelte, hogy a nagy létszámú részvétel azt jelzi, hogy hatalmas igény van a tudományos munkákra. Fontos, hogy a bírósági szervezetben fellelhető tudást elérhetővé tegyék, illetve a bírói pályát is vonzóvá tegyék a jog iránt érdeklődők számára. Hangsúlyozta: a beérkezett tudományos művek színvonalasak voltak, hiszen valós jogi dilemmákat vetettek fel, amelyre igyekeztek megoldást találni.

A mai rendezvényen részt vett dr. Székely Ákos, a Kúria Büntető Kollégiumának vezetője, Tálné dr. Molnár Erika, a Kúria Közigazgatási és Munkaügyi Kollégiumának vezető-helyettese, dr. Osztovits András, a Kúria bírája, valamint dr. Gyekiczky Tamás, az Országos Bírósági Hivatalba beosztott bíró.

A szimpóziumon a nyertes pályázók külön előadás keretében ismertették dolgozatukat, illetve a további díjazottak szekciónként  fejthették ki és vitatták meg az általuk választott tudományos témát.

A rendezvényről készült galéria itt tekinthető meg, a díjazott dolgozatok pedig itt olvashatók.

A pályázat győzteseivel készült interjúk a nevükre kattintva érhetők el:
- Gönczi Gergely interjúja
- dr. Gyurán Ildikó interjúja
- Garai Renáta interjúja
- dr. Virág Csaba interjúja
- dr. Halmos Szilvia interjúja
- dr. Rainer Lilla interjúja

Budapest, 2015. február 25.