Az élénk érdeklődés nem hagyott alább - folytatódott a „Törvényházi szeminárium” Székesfehérvárott

A Székesfehérvári Törvényszék „Törvényházi szeminárium” elnevezéssel 2014. április 11. napján indította útjára jogi felvilágosító, tájékoztató rendezvénysorozatát, melynek második előadására 2014. május 16. napján 10,00 órai kezdettel került sor a Törvényszék Dísztermében.

Müllerné dr. Hradszky Erzsébet, a törvényszék elnökhelyettese köszöntötte az ország különböző részeiből (Fejér, Pest, Zala és Veszprém megyékből) érkezett civil szervezeti vezetőket és az ügyvédi kar nagy számban megjelent képviselőit.

Megnyitójában hangsúlyozta, hogy a kezdeményezés – az Országos Bírósági Hivatal stratégiai céljaihoz igazodóan – egyrészt a bírósághoz való hozzáférés megkönnyítését célozza, másrészt a változó jogi környezetben kíván könnyebb eligazodást biztosítani az érdeklődők számára.

A közel száz fős hallgatóság előtt tartott előadásában dr. Kollárné dr. Varga Beáta bírósági titkár tájékoztatta a résztvevőket az új Ptk. hatályba lépésével összefüggő változásokról, a közhasznú jogállásra vonatkozó és az egyéb civil szervezeti jogszabályok módosulásáról.

Külön felhívta a figyelmet a közhasznú jogállás fenntartásával kapcsolatos közelgő, 2014. május 31.-i törvényi határidőre, elmulasztásának következményeire és a civil szervezetek ezzel kapcsolatos teendőire.

Székesfehérvár, 2014. május 16.