Az Igazságszolgáltatás Európai Napja az Egri Törvényszéken

Az Egri Törvényszék az Igazságszolgáltatás Európai Napja és a „Nyitott bíróság” program keretében 2015. október 22-én ismét nyílt napot rendez és megnyitja kapuit az érdeklődők előtt.
 
A nyílt nap keretein belül a látogatók 10:00 órától a Törvényszék esküdtszéki termében rövid előadást hallgathatnak meg Dr. Nyiri Beáta elnök asszonytól a magyar jogrendszer felépítéséről, a bírósági rendszerről és a bíróvá válás folyamatáról.
Az előadást követően az immár hagyományos perszimulációra kerül sor, melynek keretében a bíróságon dolgozó kollégák közreműködésével egy polgári per tárgyalásába nyerhetnek betekintést az érdeklődők. Idén egy ritka, de annál érdekesebb keresettípusra, a biztatási kárra esett a választás. A keresetlevél szerint a felperes – annak reményében, hogy rövidesen házasságot köt az alperessel – lefoglalózott egy ingatlant. Azonban az alperes váratlanul felbontja a jegyességet, így a felperes elveszti a foglalót. Ennek hatására pert indít az alperes ellen biztatási kár címén. A jelenlévők ismét aktív résztvevőjévé válhatnak egy fordulatos polgári pernek.
 
A rendezvényen való részvétel ingyenes, amelyre a sajtó munkatársait és minden egyéb érdeklődőt szeretettel várunk.
 
 
Eger, 2015. október 15.