Az Igazságszolgáltatás Európai Napja a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságon

Az Európai Tanács Miniszteri Bizottságának döntése alapján Európa-szerte minden év októberében megrendezik az Igazságszolgáltatás Európai Napját, melynek fő célkitűzése az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés javítása.
 
A fenti cél szolgálatában 2016. október hó 27. napján a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság megnyitotta kapuit a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakképző Iskolája és a Németh László Gimnázium és Általános Iskola érdeklődő diákjai előtt.
Az eseményt dr. Lukács Levente, a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság elnöke nyitotta meg, majd dr. Perényi Nóra, bírósági titkár a polgári és büntető eljárások alapvető jellemzőit, dr. Márok Soma, bírósági ügyintéző pedig a tanúgondozás intézményét és a tanúként idézettek jogait és kötelezettségeit ismertette.
 
A rendezvény keretében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság munkatársainak részvételével perszimulációs előadás megvalósítására is sor került, a program zárásaként pedig dr. Lukács Levente vezetésével a bíróság épületét és annak történetét ismerhették meg a résztvevők.
 
 
 
Szeged, 2016. november 2.