Befejeződött felújítási munkálatok Gyulán

A Gyulai Járásbíróságon és az Orosházi Járásbíróságon a Jablonszky Ferenc Program keretében elnyert támogatások felhasználásával befejeződtek a felújítási és állagmegóvási munkálatok.
 
Az Országos Bírósági Hivatal 2015. évben a Jablonszky Ferenc Program útján felújítási támogatások vonatkozásában írt ki pályázatot, mely célként jelölte meg a bíróságokon az ügyfelek közérzetének és a dolgozók munkakörülményeinek javítását. A Gyulai Törvényszék által benyújtott három pályázat közül kettő volt eredményes, ezáltal összesen 9.780.224,- forint támogatást nyert el a kitűzött célok megvalósítására. 
 
A felújítási támogatás felhasználásával a Gyulai Járásbíróság épületének irattári helyiségében egy korszerű, gördíthető polcrendszer került kialakításra, melynek következtében jelentősen növekedett az irattári kapacitás. A másik eredményes pályázatot az Orosházi Járásbíróság vonatkozásában nyújtotta be a törvényszék. Az így elnyert összeg segítségével megszüntették az orosházi épület főfalainak nedvességét és penészesedését. 
 
A kivitelezési munkálatok mindkét épületben véget értek, melynek köszönhetően számottevően javultak a munkakörülmények az érintett bíróságokon.
 
Gyula, 2015. augusztus 17.