Befejeződött a Szegedi Törvényszék Tábor utcai épületének felújítása

Befejeződött a Szegedi Törvényszék Tábor utcai épületének külső, homlokzati felújítása is, amely a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnak, valamint a Szegedi Törvényszék Cégbíróságának ad otthont.
 
Az épület belső felújítása a 2014-es évben az OBH Elnöke által meghirdetett „Vizesblokk, festés, klimatizálás – Bíróságok felújítási támogatása 2013” elnevezésű pályázati felhívás alapján a Szegedi Törvényszék által elnyert 4.304.000,- Ft forrás felhasználásával valósult meg, amelynek keretében az épületben található tárgyalótermek klimatizálásán felül a dolgozói vizesblokkok felújítására is sor került.
 
2014. október 27-én megkezdődött az épület külső, homlokzati felújítása is, amelynek keretében a külső falak hőszigetelésére, valamint a lépcsőház üvegfalának cseréjére került sor. Az épület megújulásának utolsó mozzanatai 2015 tavaszán valósultak meg, a teljes külső felújítás fedezetéül nagyobbrészt az OBH elnöke által biztosított 18.200.000,- Ft forrás szolgált.
 
A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság épülete jelenlegi formáját nem csupán ezen utóbbi felújítások révén érte el. 2005-től kezdődően ugyanis számtalan alkalommal került sor kisebb-nagyon átalakításokra. Kialakításra került a cégirattár, a homlokzati nyílászárókat, valamint a fűtés-korszerűsítés és a világítás-korszerűsítés keretében az elavult kazánokat és világítótesteket is kicserélték. A jelentős mértékben modernizált épület nagy előnye, hogy a korábbi felújítások során az épület komplex akadálymentesítésére is sor került, amelyet a bíróság EU-s forrásokból finanszírozott.
 
A Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságok 2013. évi országos felállítása kapcsán az épületben újabb két tárgyaló került kialakításra, majd az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium elhelyezésével kapcsolatosan szükséges átalakítási munkálatok megvalósítására került sor, amelyek mind hozzájárultak az épület jelenlegi arculatának kialakításához.
 
Szeged, 2015. június 10. 
 
További képek ITT.