A bírói hivatást és a fogalmazóképzést népszerűsítették a SZTE Állam- és Jogtudományi Karán

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara, valamint a Szegedi Törvényszék közötti együttműködés keretében 2014. március 19. napján a Szegedi Törvényszék 3 dolgozója érkezett a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karára.

A nagy létszámú érdeklődés mellett megtartott tájékoztató előadások keretében dr. Vágvölgyi Adrienn, a Szegedi Járásbíróság fogalmazója ismertette a bírósági fogalmazók feladatát, a fogalmazóképzés jelentőségét és előnyeit, dr. Telegdy Gergely, a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája ismertette a fogalmazói versenyvizsga szabályait, valamint a bírósági titkár feladat- és hatásköreit; míg dr. Vida-Sós Tünde, a Szegedi Járásbíróság bírája a bírói hivatás rejtelmeiről, a bíróra háruló feladatokról és felelősségről, a bírói életpálya szépségeiről tájékoztatta az érdeklődőket.

A rendezvény végét követően a közel 70 érdeklődő egyetemista kérdéseket tehetett fel az előadókhoz.

A Szegedi Törvényszék a jövőben is kiemelten kívánja kezelni a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karával történő együttműködést, amelynek keretében az előadók buzdították a hallatókat, hogy minél nagyobb számban jelentkezzenek a bíróságon eltölthető szakmai gyakornoki programba, valamint végzésüket követően kísérjék figyelemmel a Bírósági Közlöny pályázati kiírásait, és amennyiben fogalmazói álláshely nem kerül kiírásra, úgy bátran jelentkezzenek bírósági ügyintézőnek is, amelyről részletesebb információkat a Szegedi Törvényszék honlapján találnak.

Szeged, 2014. március 20.