Bírósági Közvetítők a Tolna Megyei Önkormányzat Igazságügyi Szolgálatánál

 
2016. május 27-én a Szekszárdi Törvényszék a Tolna Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatával szervezett tájékoztató programot a bírósági közvetítésről, egyúttal minden olyan kérdésekben informálja az szolgálatot, amely segítségére lehet utóbbinak abban, hogy az ügyfelek kérdéseire pontosabb tájékoztatást adhasson.
Dr. Andódi László bírósági közvetítő előadásában a szabályozástörténet fő állomásait, a közvetítői eljárás menetét, a felek és a közvetítő szerepét, az önkéntes és kötelező közvetítés szabályait mutatta be, míg Deutschné Dr. Kupusz Ildikó a Szekszárdi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöke, az OBH Bírósági Közvetítői Munkacsoport tagja a bírósági közvetítés bevezetését követő statisztikai adatok alapján a közvetítés eredményeiről, a képzési rendszerről, valamint a munkajogi igény érvényesítése kapcsán a közvetítői eljárás lehetőségéről, előnyeiről adott tájékoztatást.
 
A mindkét fél részéről kölcsönösen előnyösnek és hasznosnak ítélt konzultációra a Nyitott bíróság program keretében került sor, amely az oktatási intézményeknek nyújtott tájékoztató programok mellett szakmai együttműködés körébe eső, konzultatív, tájékoztató jellegű programok  lebonyolítására, megszervezésére is alkalmas.
 
Szekszárd, 2016. május 27.