Breszti és Épinali testvérbíróságok közös delegációja Szegeden

 
A Szegedi Törvényszék – a Szegedi Ítélőtáblával közreműködve – Bresti, valamint az Épináli Törvényszék elnökeiből, elnökhelyetteseiből álló nemzetközi delegációt fogad 2014. május 27-30. között.
 
A több évre visszanyúló francia-magyar együttműködés keretében a bíró kollégáknak lehetősége nyílik a magyar igazságszolgáltatási rendszer működésének tanulmányozására. 
 
A vendégeket dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke és dr. Hámori Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnökhelyettese köszönti, majd Éric Blin, a Franciaország tiszteletbeli konzulja tart előadást a francia gazdasági kulturális és oktatási jelenlét szegedi vonatkozásairól. Kerekasztal-megbeszélés során a programban résztvevők megismerkedhetnek a két ország legjelentősebb helyi szintű igazgatási kihívásaival és az arra adott lehetséges válaszokkal. Emellett bemutatásra kerül a törvényszéken folyó mediációs tevékenység, az itt működő tanúgondozási program, az ítélőtáblával közösen folytatott Nyitott Bíróság program. 
 
Tekintettel a külföldi vendégek ügyszakára a résztvevők többek között büntetőjogi témában hallgathatnak meg angol nyelvű előadásokat, amelyeket a Szegedi Törvényszék munkatársai és a Szegedi Tudományegyetem oktatói tartanak. Továbbá a büntető ügyszakos bírák a Szegedi Törvényszék lelkes bírósági titkáraiból, fogalmazóiból, ügyintézőiből álló csapat által előadott perszimuláció útján ismerhetik meg a magyar büntető eljárási jog sajátosságait. 
 
A promenad.hu írását az alábbi linken olvashatják.