A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság a XXIII. Wekerlei Napok rendezvényen

Óriási érdeklődés kísérte a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság standját a XXIII. Wekerlei Napok rendezvényen. A bíróság a  XIX. kerület immár hagyománnyá vált fesztiválján idén először vett részt.

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság 2014. szeptember 13-14-én a Kós Károly téren várta mindazokat, akik meg akartak ismerkedni a bíróság munkájával és tesztelni akarták állampolgári és jogi ismereteiket. A kétnapos rendezvényen több száz látogató kereste fel a bíróság standját, ahol bírák, titkárok, fogalmazók és bírósági ügyintézők válaszoltak a felmerülő kérdésekre, illetve segédkeztek a tesztek kitöltésében.
Valamennyi korosztályt az igényeikhez és az érdeklődésükhöz igazodó feladatokkal, tesztekkel várták. A legfiatalabb látogató 2 éves, a legidősebb 82 éves volt.

A tapasztalatok szerint a gyermekek és a felnőttek egyaránt érdeklődtek a bírósági munka iránt, a kérdéseik alapján pedig elmondható, hogy szerettek volna minél jártasabbak lenni az alapvető állampolgári, jogi és bírósági ismeretekben. A helyszínen lévő munkatársak sok dicsérő szót kaptak.
A vendégkönyvben több mint 240-en aláírás, és emellett számtalan, a kezdeményezést és a bíróság munkáját dicsérő bejegyzés olvasható.

Budapest, 2014. szeptember 24.