Büntetőbírák képzése a Győri Törvényszéken

A Győri Törvényszék Sólyom Andor Díszterme adott otthont a büntetőbírák számára szervezett  képzésnek, melyen a résztvevők a szakértői bizonyítás aktuális kérdéseit dolgozták fel.
 
A Győri Törvényszék bírái mellett a Győri Ítélőtábla, valamint a Szombathelyi Törvényszék büntetőbírái is részt vettek a mai képzésen, így szakmai konzultációra is lehetőséget adott a mai nap. 
 
Az egész napos programot a a joggyakorlat elemző munkacsoport szakértői bizonyításról tett megállapításairól dr. Németh Miklós, a Győri Járásbíróság bírájának előadása nyitotta, majd a szakértő kirendeléséről, a kirendelés időzítéséről, a kirendelő határozat formai-és tartalmi követelményeiről esett szó. Ezt követően a szakértő jogairól és kötelezettségeiről, díjazásáról dr. Fehér Krisztina, a Győri Járásbíróság bírájának előadását hallgathatták meg a bírák.
 
Ezt követően a délelőtt folyamán Tornyossy Mónika igazságügyi felnőtt-és gyermek szakpszichológus az igazságügyi gyermekpszichológiai szakértés aktuális kérdéseit dolgozta fel, míg Paluscsák Zsuzsanna igazságügyi könyvszakértő a szakértői bizonyítás nehézségeiről tartott előadást. A délutánt dr. Vajda Edit, a Győri Ítélőtábla bírájának a szakvélemény ellentmondásainak tisztázásáról, felhasználásáról, értékeléséről és a szakvéleménytől való eltérésről tartott előadása zárta.
 
Győr, 2015. május 8.