Büntetőjogi előadás a Veszprémi Törvényszéken

Június 30-án a Veszprém Megyei Ügyvédi Kamara szervezésében dr. Vaskuti András kúriai bíró, egyetemi tanár előadását hallgathatták meg az érdeklődő ügyvédek, bírák és ügyészek a Veszprémi Törvényszék dísztermében. A törvényszék és az ügyvédi kamara együttműködési megállapodása keretében megvalósuló szeminárium megnyitójában dr. Varga Attila, a Veszprém Megyei Ügyvédi Kamara elnöke rámutatott, mennyire fontosnak tartja a különféle hivatásrendekhez tartozó szakemberek oktatással egybekötött találkozását. Köszönetét fejezte ki dr. Némethné dr. Szent-Gály Editnek, a Veszprémi Törvényszék elnökének, hogy a rendezvénynek helyszínt biztosított.
 
Dr. Vaskuti András, aki több, nagy médiaérdeklődéssel övezett kiemelt tárgyi súlyú büntetőügyet tárgyalt korábban a Fővárosi Törvényszéken, 3 témát járt körül előadásában: a jogos védelem kérdései mellett kitért a gyermekközpontú igazságszolgáltatásra, továbbá szólt az ún. „3 csapás” néven elhíresült büntetés-kiszabási rendelkezésekről is.
 
Az eseményen nagy számban képviseltette magát az ügyvédi, az ügyészi és a bírói kar is, továbbá jelen volt a helyi média képviseletében a veszprémi Napló című napilap tudósítója is. (A Napló cikke itt olvasható.)
 
Veszprém, 2014. július 1.