Cél: a hatékony és eredményes munka – workshop a Kaposvári Törvényszéken

A Kaposvári Törvényszék a járásbíróságok és a törvényszék ügyintézőinek, tisztviselőinek és írnokainak szervezett képzést. 
 
 
Az oktatás keretében a polgári ügyszakos ügyintézőknek 2014. november 4-én dr. Vörösné dr. Suri Olga törvényszéki bíró, míg a büntető ügyszakos ügyintézőknek november 5-én Andorné dr. Ajkay Beáta törvényszéki kollégiumvezető tartott előadást az ügyintézői munka optimalizálása, hatékonyabbá tétele érdekében. Az előadáson a hallgatóság aktívan részt vett, vélemények, tapasztalatok, ötletek cseréjére is sor került, ezzel segítve az ügyintézői munkakör kompetenciájának megfelelő munkavégzéshez kapcsolódó munkaszervezést.
 
A törvényszéki és járásbírósági tisztviselők és írnokok Győriné dr. Vajda Andrea polgári-, és Andorné dr. Ajkay Beáta büntető kollégiumvezetők kezdeményezésére 2014. november 12-én és 13-án gyűltek össze a bírósági ügyviteli és az iratkezelés gyakorlatának egységesítése okán. A részvevőknek Korb Jánosné és Bakos Bernadette irodavezetők tartottak előadást, melyet a „Szervezetfejlesztés a Kaposvári Törvényszéken az ítélkező munka támogatása érdekében” elnevezésű ÁROP-1.2.18/A–2013–2013–0049. számú projekt keretében tartott informatikai képzés követett. Az előadás során a Kaposvári Törvényszék Informatikai Osztálya a HELP DESK fórumra leggyakrabban regisztrált hibákról az új Express Dictate névre hallgató hangrögzítő rendszerről, az otthoni munkavégzés során használt biztonságos adatcsatorna, az OPEN VPN alkalmazásról, valamint a LIBRE Office irodai programcsomag használatáról tartottak előadást.
 
Az előadásokon 87 tisztviselő és írnok, valamint 28 ügyintéző vett részt. 
 
Kaposvár, 2014. november 17.