Címzetes egyetemi tanári címet kapott dr. Havasiné dr. Orbán Mária, a Győri Ítélőtábla elnöke

2014. március 13. napján délelőtt 10 órától a Széchenyi István Hangversenyteremben a győri Széchenyi István Egyetem Ünnepi Szenátusi Ülést tartott. A rendezvényen a résztvevők megemlékeztek az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharcról, doktoravatásra, címzetes egyetemi oktatói címek átadására is sor került.

Dr. Földesi Péter, a győri Széchenyi István Egyetem rektora a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam-és Jogtudományi Karának előterjesztése alapján ünnepélyes keretek között címzetes egyetemi tanári címet adott át dr. Havasiné dr. Orbán Mária, a Győri Ítélőtábla elnöke részére.

Dr. Havasiné dr. Orbán Mária 1979. február 19. napján kezdte meg bírói pályafutását a Győri Járásbíróságon, 1987 novemberétől a Győri Törvényszéken tevékenykedett, majd 2004. július 1. napjától a Győri Ítélőtábla elnöke lett, emellett rendszeresen ítélkezik polgári ügyekben. A Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán államvizsga bizottsági elnök, a jogi asszisztensek képzésében is aktívan közreműködött. A győri jogi képzés megalapítása óta részt vesz a kar tevékenységében.