Civil nap a Fővárosi Törvényszéken

A Fővárosi Törvényszék Polgári Kollégiuma Civil és Egyéb Cégnek nem minősülő Szervezeteket Nyilvántartó Csoportja „A civil szervezetek nyilvántartásának aktuális kérdései” címmel, 2015. április 7-én civil napot tartott. Ennek során a Fővárosi Törvényszék tájékoztatást tartott az általa nyilvántartott civil szervezetek képviselőinek.
 
 
 
A rendezvény célja, a 2014. március 15-én hatályba lépett új Polgári Törvénykönyv alkalmazásával kapcsolatos problémák megvitatása, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény (Ectv) szerinti közhasznú jogállás megszerzésével, megszűnésével kapcsolatos jogszabályi rendelkezések közötti eligazodás elősegítése, valamint a 2015. január 1-től működő elektronikus eljárás és az OBH által rendszeresített sablonok, iratminták ismertetése volt.
 
Az előadások, a legfontosabb jogszabályi rendelkezések ismertetése mellett, a jogalkalmazás során felmerült, leggyakrabban előforduló hiányosságokra is kitértek. Az előadók az előzetes regisztráció során feltett kérdéseken túl, a megjelent civil szervezetek képviselőinek kérdéseire is válaszoltak.
 
A sikerrel lezajlott rendezvény is igazolja, hogy a Fővárosi Törvényszék számára fontos a civil szervezetekkel való kapcsolattartás, melyre a továbbiakban is nyitott.
 
Budapest, 2015. április 15.