Design és igazságszolgáltatás - Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Országos Bírósági Hivatal és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Handó Tünde az OBH elnöke, és a MOME rektora, Fülöp József 2015. június 4-én együttműködési megállapodást írt alá. A megállapodás célja a demokratikus igazságszolgáltatási és oktatási háttérintézmények társadalmi súlyának és szerepének növelése az OBH igényei, valamint a MOME designtudatos komplex tervezői szemléletmódjának összehangolásával, közös szemléletmód kialakításával.
 
 
Az együttműködés keretében a tervek szerint többek között az ügyfélközpontok egységes arculati megjelenítése történik majd meg, de a MOME hallgatói a féléves, diploma és Phd feladataikon keresztül vizsgálhatják az igazságszolgáltatási épületeket, valamint a későbbiekben lehetőséget kapnak arra is, hogy gyakorlaton vegyenek részt, vagy munkát vállaljanak a bírósági szervezetben.
 
 
Az együttműködés lehetőséget ad továbbá oktatói, illetve hallgatói tervezési pályázatok kiírása, lebonyolítása, tudományos diákköri feladatok elvégzésére, doktori (PhD/DLA) kutatási feladatokra, hallgatói tervezési feladatokra.
 
 
A stratégiai együttműködési megállapodás 2018. június 15-ig tart, de a szervezetek évente összegzik, értékelik a közös munkát.