Dr. Sárközy Szabolcs és Dr. Balogh Zoltán a Kecskeméti Törvényszék kinevezett kollégiumvezetői

„Felszállt a fehér füst”, Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke döntött: Dr. Sárközy Szabolcs lett a Kecskeméti Törvényszék új büntető kollégiumvezetője, Dr. Balogh Zoltán pedig további 6 évig a polgári-gazdasági-közigazgatási-munkaügyi kollégiumvezetői beosztásában maradt. Dr. Sárközy Szabolcs, aki mostanáig a Kecskeméti Törvényszék bírája és szóvivője is volt egyben - kinevezése szintén 6 évre szól – tudta meg elsőként a Kecskeméti Hírhatár.

Az előzmények: a Kecskeméti Törvényszék büntető kollégiumvezetői állása 2012. szeptember 1-től betöltetlen. Akkor került az addigi kollégiumvezető, Dr. Feleky István Budapestre, a Kúria 3. B. tanácsába. A megüresedett kecskeméti beosztásra pályázatot írtak ki, amelyre Dr. Fodor Endre és Dr. Sárközy Szabolcs adták be a jelentkezésüket. Velük párhuzamosan Dr. Balogh Zoltán egyedül pályázott a polgári-gazdasági-közigazgatási-munkaügyi kollégiumvezetői helyre.

Február 18-án a Kecskeméti Törvényszéken tartott összbírói értekezleten – melyen részt vett Dr. Handó Tünde is – a megyei bírák titkos szavazás keretében mondtak véleményt a jelöltekről. Mindhárom kiváló bíró elegendő számú szavazatot kapott, a döntés joga pedig az Országos Bírósági Hivatal elnökéé volt.

A Kecskeméti Hírhatár nem hivatalos, azonban biztos helyről származó információi szerint ma Dr. Handó Tünde közölte a Kecskeméti Törvényszék vezetőjével, Dr. Bicskei Ferenccel a döntését, aki tájékoztatta az érintetteket. Dr. Sárközy Szabolcs kinevezése március 25-től szól, Dr. Balogh Zoltán pedig gyakorlatilag folyamatosan tölti be tovább a hivatalát.

 A Kecskeméti Hírhatár exkluzív információit érdeklődésünkre Dr. Bicskei Ferenc megerősítette. Hozzátéve: egyelőre nincs szó arról, hogy másik szóvivője lenne a Kecskeméti Törvényszéknek. Dr. Sárközy Szabolcs tölti majd be továbbra is ezt a pozíciót, valamint tárgyalni is fog majd bíróként.

A Kecskeméti Hírhatár mindkét bírónak gratulál.

2013. március 22., kecskemeti-hirhatar.hu