Egész hetes szaknyelvi képzés a Magyar Igazságügyi Akadémián

Idén is megrendezésre kerül az a szemináriumsorozat, melynek keretében ismét lehetőség nyílik magyar, lengyel, cseh és horvát bírák valamint ügyészek angol szaknyelvi ismereteinek bővítésére. A képzések célja az angol nyelvet használó szakemberek szóbeli és írásbeli szaknyelvi tudásának és kifejezőkészségének fejlesztése az európai bűnügyi együttműködés témáira koncentrálva.

Az egész hetes tréningek során nyelvészek és jogi szakértők irányítása alatt dolgoznak a résztvevők, a gyakorlati órákon kiscsoportos foglalkozás keretében nyílik lehetőség az aktív nyelvgyakorlásra. A programban - a partnerségi megállapodásnak megfelelően - három magyar büntető ügyszakos bíró is részt vesz.

A Magyar Igazságügyi Akadémián 2014. április 7-én indult egyhetes képzés a nemzetközi projekt idei első állomása, melyet még három hasonló követ: júniusban Horvátországban, július végén Csehországban, illetve szeptemberben Lengyelországban folyatódik a sorozat.

A költségek 80 százalékát az Európai Bizottság finanszírozza. A programra az Országos Bírósági Hivatal a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal, a Legfőbb Ügyészséggel, a lengyel illetve a cseh bíróképző akadémiával, valamint a horvát igazságügyi minisztériummal közösen pályázott.