Egészségnap a Fővárosi Törvényszéki Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégiumnál

2016. február 15-én Egészségnapot rendeztek a Tölgyfa utcai épület kollégiumi termében, a Közigazgatási-munkaügyi ügyszak, valamint a PKKB Szabálysértési- és perenkívüli csoportja munkatársainak részvételével.

A rendezvényt dr. Majercsik Erika kollégiumvezető asszony nyitotta meg, aki kiemelte az egészségügyi szűrések és más hasonló rendezvények megszervezésének fontosságát. Elmondta, a program célja többek között a kollégák egészségtudatos életmódjának támogatása és ismereteik bővítése ebben a témában. A bíróság vezetése régóta kiemelt ügyként tekint a munkatársak egészségmegőrzésére, melyet emelt szintű foglalkozás-egészségügyi vizsgálattal is támogat. Kollégiumvezető asszony beszédében megköszönte Szabó Elemér csoportvezető tisztviselő és dr. Sárosi Veronika bírósági ügyintéző munkáját a szervezésben nyújtott segítségükért.

Az Egészségnapon négy külsős szakértő tartott előadást vagy bemutatót. A stresszről és a stressz okozta megbetegedésekről dr. Lakosi Gabriella házi- és foglalkozás-egészségügyi orvos beszélt. A prezentáció során elmondta, hogy a stressz milyen típusú megbetegedéseket okozhat és tanácsokat adott ezek elkerüléséhez.

Kis-Tamás Lóránd munkapszichológus közvetlen hangulatú előadásában beszélt a munkahelyi stresszről és a fokozott pszichés terhelésről, majd néhány nyújtó gyakorlat bemutatásával tanította meg a résztvevőket a feszültség oldásra. Az előadó különböző kísérletek felsorolásával kiemelte a komfort zónából történő kilépés, a stresszoldás, az "én-idő" fontosságát, utóbbival a hatékonyság is jelentősen növelhető.

Az esemény második részében Kovacsek Zoltán mozgásterapeuta, energetikus segítségével a gyakorlati bemutatókra került sor. A többnyire ülőmunkát végző résztvevők útmutót kaptak a negatív befolyásoló tényezők elengdéséhez.

Végül Dobos Viktor mentőápoló tartott az újraélesztéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati oktatást. A csoportot részletesen tájékoztatta az életmentéshez, az újraélesztéshez szükséges ismeretekről és bemutatott egy félautomata defibrillátort is, amely hangüzenetekkel irányítja a felhelyezést és az újraélesztés folyamatát.

Az Egészségnap a visszajelzések alapján sikeres volt.

Budapest, 2016 február 16.