Egyetemi docensi címet kapott dr. Takács József, a Győri Törvényszék elnöke

2014. március 14-én csütörtökön a Széchenyi István Hangversenyteremben a győri Széchenyi István Egyetem Ünnepi Szenátusi Ülést tartott. A rendezvényen amellett, hogy a résztvevők megemlékeztek az 1848-1849-es Forradalom és Szabadságharcról, doktoravatásra, címzetes egyetemi oktatói címek átadására is sor került.
 
Dr. Földesi Péter, a győri Széchenyi István Egyetem rektora a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam-és Jogtudományi Karának előterjesztése alapján ünnepélyes keretek között egyetemi docensi címet adott át dr. Takács József, a Győri Törvényszék elnöke részére.

Dr. Takács József 1992. január 1. napjától folytat bírói munkát, a Győri Városi Bíróságon, majd 2002. évtől és jelenleg is a Győri törvényszéken – elsőfokú ügyekben -és másodfokú tanács elnökeként - polgári és gazdasági ügyekben ítélkezik. Ítélkező tevékenysége mellett igazgatási feladatokat is ellát, dr. Takács József 1999. július 1. napjától a Győri Városi Bíróság elnökeként, 2004. október 15. napjától a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság elnökhelyetteseként, 2010. június 15. napjától és jelenleg is a Győri Törvényszék elnökeként. 2006. évtől tagja az Igazságügyi Szakvizsga Bizottságnak, valamint az Igazságügyi Szakértői Vizsga Bizottságnak is. A győri egyetemen évek óta polgári perjogi szemináriumot vezet és aktív közreműködést vállalt az egyetemen induló igazságügyi főiskolai képzés elindításban.