Egyetemisták jártak a Fővárosi Törvényszéken

2016. május 3-án a Budapesti Műszaki és Gazdasdágtudományi Egyetem hallgatói látogattak el a Fővárosi Törvényszék Tölgyfa utcai épületébe. A diákok munkajogi tárgyú kurzusokon vesznek részt az egyetemen, ennek keretében nyílt lehetőségük betekinteni a bírósági munkába. 
 
A hallgatók egy másodfokú munkaügyi tárgyaláson vettek részt, amelyben Aranyosné dr. Váradi Erzsébet tanácselnök asszony, dr. Bérces Nóra és dr. Takács Andrea bírák jártak el. A tárgyalást követően a diákok választ kaptak az első- és másodfokó eljárások folyamatával valamint a két eljárás közti különbséggel kapcsolatos kérdéseikre. 
 
Ezt követően az Fővárosi Törvényszék KMRK kollégiumi termében dr. Sárosi Veronika bírósági ügyintéző tartott előadást a magyar igazságszolgáltatási rendszerről, kiemelten a Fővárosi Törvényszék felépítéséről, illetékességi területéről. 
 
Az interaktív beszélgetésben szó volt a közigazgatási-munkaügyi ügyszak jellemzőiről, a közigazgatási-munkaügyi bíróságok igazságszolgáltatási rendszerben elfoglalt helyéről, valamint a munkaügyi ügyszakra vonatkozó  specialitásokról is. 
 
Az előadást követően a diákok megtekintették a Fővárosi Törvényszék Oktatási Centrumát is. 
 
Budapest, 2016. május 5.