Egyre nagyobb az ügyfélforgalom a „Nyitott Bíróságon”

Óriási az érdeklődés a Fővárosi Törvényszék és a Budapest Környéki Törvényszék (BKT) fogalmazói és titkárai által a Civil Szigeten működtetett „Sziget Bíróságon”.

Majoros Tímea a BKT bírósági ügyintézője szerint a számos program közül a jogi activity a legnépszerűbb. Olyan alapfogalmakat kell elmutogatni, körülírni vagy lerajzolni, mint a jogerő vagy a vétség. Mivel a kártyákon a megoldandó feladat a magyar mellett angol nyelven is szerepel, számos külföldi – például holland – társaság is vállalkozott a játékra. Sokan kitöltik a családjoggal, a bíróság szervezetével és működésével, valamint a börtön-szlenggel kapcsolatos teszteket is. De nagy sikere van annak a játéknak is, amelyben híres nyomozókat és hírhedt bűnözőket kell felismerni. Közben perek tucatjai bonyolódnak le a mini tárgyalóteremként berendezett sátorban. A tárgyalás végén a „Sziget Bíróság” pecsétjével ellátott ítélet születik, melyet egy minta segítségével a részt vevők maguk töltenek ki.

A „Sziget Bíróság” hét bírája vasárnap estig fogadja az ügyfeleket. A jogi tanácsadás és felvilágosítás mellett számos ajándék várja az érdeklődőket!