Egységes nyomozási bírói csoport a Fővárosi Törvényszéken

Dr. Fazekas Sándor, a Fővárosi Törvényszék elnöke a budapesti nyomozási bírói gyakorlat egységesítése és a munkavégzés hatékonyabbá tétele érdekében a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. számú törvény 208. § (2) bekezdése alapján a Budai Központi Kerületi Bíróságot jelöli ki a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén a nyomozási bírói feladatok ellátására.

2014. január 2-án dr. Polt Péter legfőbb ügyész és dr. Fazekas Sándor, a Fővárosi Törvényszék elnöke szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy a Legfőbb Ügyészség nyolc, összesen 204 m2 alapterületű helyiség, továbbá egy, titkos ügyiratkezelésre alkalmas iroda használati jogát adja át a Fővárosi Törvényszék részére a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség 1027 Budapest, Fő u. 70–78. szám alatti épületében.

Az irodák kulcsait 2014. január 22-én dr. Eperjes Krisztián, a Legfőbb Ügyészség főtitkára és dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész adták át dr. Fazekas Sándornak, a Törvényszék elnökének. Az átalakítási munkálatok előreláthatólag egy hónapig tartanak, a nyomozási bírói csoport várhatóan március hónapban költözhet be a felújított épületrészbe.

Budapest, 2014. január 22.