Együttműködés a korrekt tájékoztatás érdekében, Debrecenben

A médiával eddig kialakított kapcsolat továbbfejlesztése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Törvényszék és a Debreceni Ítélőtábla az országos és helyi médiumok képviselőivel. Az önkéntes együttműködés célja, hogy az igazságszolgáltatás átláthatóságának érdekében, a felek a törvényes keretek között biztosítsák a nyilvánosság gyors és pontos tájékoztatását. Ugyanakkor garantálják a bírósági tárgyalások, nyilvános ülések rendjének és méltóságának a megőrzését és elősegítik a társadalmi ellenőrizhetőséget is. A megállapodás megteremti a kereteket ahhoz, hogy a médiumok megfelelő időben kapjanak információkat, és így hitelesen és pontosan tájékoztassák a közvéleményt.
 
A megállapodást 15 médium képviselője illetve  a Debreceni Ítélőtábla elnöke dr. Balla Lajos és  a Debreceni Törvényszék elnöke dr Kahler Ilona látta el kézjegyével.  
 
Az aláírók évente értékelik az együttműködés tapasztalatait, áttekintik az együttműködési megállapodásban foglaltak teljesülését és a továbbfejlesztés lehetőségeit.

Debrecen, 2013. június 28.
 

A további képeket itt tekintheti meg.