Együttműködési megállapodás a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karával Tatabányán

Együttműködési megállapodást kötött a Tatabányai Törvényszék és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog-és Államtudományi Kara. A megállapodást dr. Varga Zs. András a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának dékánja és dr. Csorba Zsolt Ödön, a Tatabányai Törvényszék elnöke látta el kézjegyével.

Az együttműködési megállapodás értelmében a Tatabányai Törvényszék szakmai gyakorlóhelyet biztosít az Egyetem hallgatóinak. A szakmai gyakorlat célja, hogy a gyakornokok előtanulmányainak megfelelő munkahelyen és munkakörben helyezkedjenek el, elméleti és gyakorlati ismeretek összekapcsolásával. További cél a gyakorlati jártasság megszerzése és a szakma gyakorlásához szükséges munkavállalói kompetenciák munkafolyamatokban történő alkalmazásának elsajátítása.

A Tatabányai Törvényszék a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogász, illetve más alap- és mesterképzésén részt vevő hallgatóit fogadja gyakornokként. A szakmai gyakorlat lebonyolítására a Tatabányai Törvényszéken, annak Cégbíróságán, illetőleg a Tatabányai Törvényszék illetékességi területéhez tartozó járásbíróságokon vagy a Tatabányai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon kerül sor.

Tatabánya, 2015. június 22.