Együttműködési megállapodást kötöttek Debrecenben a gyermekközpontú igazságszolgáltatás jegyében

A gyermekközpontú igazságszolgáltatás jegyében együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Törvényszék és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A megállapodást a közelmúltban dr. Kahler Ilona, a Debreceni Törvényszék elnöke és dr. Gyurosovics József, dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője látta el kézjegyével.

A két szervezet kölcsönösen elkötelezett annak érdekében, hogy a 14 évesnél fiatalabb gyermekek bírósági vagy rendőrségi meghallgatása a gyermek érdekeit szem előtt tartva valósulhasson meg. Az együttműködés a Debreceni Törvényszék számára lehetőséget teremt arra, hogy a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságon kialakított gyermekmeghallgató szobát a bíróság is használhassa a jövőben. A Debreceni Törvényszék ugyanakkor az együttműködés keretében azt vállalta, hogy lehetővé teszi a Debreceni Járásbíróságon létesülő gyermekmeghallgató szoba használatát a rendőrség számára.

A gyermekközpontú igazságszolgáltatás az Országos Bírósági Hivatal legfontosabb stratégiai céljainak egyike, melynek maradéktalan megvalósítására a Debreceni Törvényszék is különös figyelmet fordít.

Debrecen, 2014.01.02.