Elnöki kinevezés a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon

Dr. Takács József, a Győri Törvényszék elnöke 2014. december 1. napjával hat évre, 2020. november 30. napjáig dr. Varga Andrást, a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bíráját nevezte ki a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnökévé.
 
Dr. Varga András az ELTE Győri Tagozatán szerzett jogi diplomát 2001-ben. Ugyanebben az évben kezdett bírósági fogalmazóként dolgozni a Győri Városi Bíróságon.
2005-2006. években bírósági titkárként dolgozott, majd 2006. szeptember 1. napjával bírói kinevezést kapott polgári ügyszakban. 2007-ig kirendeléssel a Soproni Városi Bíróságon ítélkezett, majd 2007-2010. között a Győri Városi Bíróságon polgári ügyszakban, ahol elsősorban kötelmi és családjogi ügyekkel foglalkozott.
2009. december 1. napjával közigazgatási ügyek intézésére kapott kijelölést. 2010. július 1. napjától megyei bírósági bíróként tárgyalt közigazgatási ügyeket a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon.
2013. január 1-től a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírájaként közigazgatási ügyeket tárgyal. Tagja az Észak-dunántúli Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégiumnak.
 
Bírói munkája mellett dr. Varga András 2009-től európai jogi szaktanácsadó, kutatási területe az uniós jogban a közlekedéspolitika, a közlekedési igazgatás. Tagja az Európai Jogi Szaktanácsadók Egyesületének és a Magyar Közigazgatási Bírák Egyesületének.
2010. óta részt vesz a fogalmazók képzésben közigazgatási jog és EU jog témakörökben, valamint a Nyitott Bíróság programban, a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napján a győri jogi kar egyetemistáinak tartott előadást uniós jogból.
 
A bíróság nemzetközi kapcsolatainak ápolásában aktívan részt vesz, a Meiningeni Törvényszékre küldött delegáció tagja volt 2012-ben, 2013-ban pedig Triesztben a közigazgatási bíróságon vett részt kéthetes tanulmányúton.
 

Győr, 2014. december 4.