Első ízben rendezett sajtóreggelit a Szegedi Törvényszék

A Szegedi Törvényszék a Fenntartható Fejlődés Program keretében 2016. október 26. napján hagyományteremtő szándékkal rendezte meg sajtóreggelijét, amelynek célja a bíróság és a sajtó kapcsolatának erősítése volt. A rendezvényen 11 regionális érdekeltségű sajtóorgánum mintegy 16 képviselője vett részt. A megjelenteket Rózsáné dr. Markó Zsuzsanna, a Szegedi Törvényszék elnökhelyettese köszöntötte és örömét fejezte ki, hogy a sajtóorgánumok ilyen nagy számban elfogadták a Szegedi Törvényszék meghívását. Kitért a Szegedi Törvényszék és a sajtó hagyományosan jó kapcsolatára, valamint röviden ismertette a bírósági szervezet által az elmúlt időszakban a sajtó irányába tett lépéseket.
A sajtóreggeli első felében Dr. Szabó András, a Szegedi Törvényszék büntető ügyszakos csoportvezetője a büntető eljárásokhoz kapcsolódva, dr. Lakatos Péter, a Szegedi Törvényszék polgári-, gazdasági-, közigazgatási-, munkaügyi kollégiumvezetője pedig a polgári eljárások vonatkozásában ismertette a nyilvánosság szabályait. Juhászné dr. Prágai Erika, sajtószóvivő a bíróság részéről a sajtó jelenlétével kapcsolatosan megfogalmazott visszajelzéseket, dr. Telegdy Gergely, sajtószóvivő pedig a Szegedi Törvényszék sajtótevékenységét értékelő kommunikációs kérdőívek eredményeit ismertette, majd ezen tárgykörökben kötetlen beszélgetésre került sor.
 
A sajtóreggeli elsődleges célja az volt, hogy hozzájáruljon a Szegedi Törvényszék és a sajtó között fennálló kapcsolat további erősítéséhez, az egymás felé megfogalmazódó igények feltárásához és az esetlegesen felmerülő problémák kiküszöböléséhez. Mindezek tekintetében az esemény rendkívül hasznosnak bizonyult, az elhangzott javaslatok és észrevételek nagymértékben elősegítik mind a sajtó munkatársai, mind a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya jövőbeli tevékenységének hatékonyabbá tételét.
 
 
 
Szeged, 2016. október hó 27.