Építkezés és korszerűsítés a Veszprémi Törvényszéken

Február első napjaiban kezdődtek, és várhatóan május 15-ig tartanak a Veszprémi Törvényszék épületében a volt várbörtön területén, a régi börtönkonyha helyén kialakítandó irattár építési munkálatai. A közbeszerzési eljárás keretében megvalósuló, több, mint 20,6 millió forintos beruházás eredményeképpen a 140 négyzetméteres helyiségben több, mint 1 kilométernyi (1020 folyóméter) irat tárolására nyílik lehetőség, gördíthető polcrendszerek beépítésével.

Az irattározás jelenleg a régi várbörtön földfelszín alatti szintjein, nehezen hozzáférhető módon megoldott, továbbá az itt tárolt nagy mennyiségű hivatalos irat állagának megőrzése érdekében szükséges ún. temperáló fűtés igen gazdaságtalanul: kis hatékonysággal, nagy energiaráfordítással üzemeltethető.

A törvényszék az energiatakarékosság jegyében – egyúttal a munkavállalók és az ügyfelek számára is kedvezőbb körülményeket teremtve – a világítótestek cseréjét hajtja végre több bíróságon is:
- a Veszprémi Járásbíróságon a porta, a kezelőirodák, valamint a sötétebb tárgyalótermek is korszerű, nagyobb fényerejű, energiatakarékos, LED típusú lámpatesteket kapnak a régi „neoncsövek” helyett,
- a Veszprémi Törvényszéken közel 100 fénycsövet cserélnek le (a lajstromirodákban, a cégbíróságon, a végrehajtói irodákon, illetőleg a földszinti tárgyalótermekben),
- a Pápai Járásbíróság teljes világítása megújul, amely mintegy 200 égő, illetőleg fénycső korszerű, LED-es armatúrákkal történő kiváltását jelenti.
A korszerűsítés összköltsége meghaladja a 6,7 millió Ft-ot.

Veszprém, 2014. február 6.