Esküt tettek az ülnökök Győrben

2015. május 21-én csütörtökön a győri Városháza dísztermében 116 új bírósági ülnök tett ünnepélyesen esküt és vette át négy évre szóló megbízólevelét. Áder János köztársasági elnök március 7. és április 30. közé eső időtartamra tűzte ki a törvényszékek, a járásbíróságok, valamint a közigazgatási és munkaügyi bíróságok ülnökeinek megválasztását.

Forrás: www.gyorplusz.hu A jelentkezési, illetőleg jelölési határidő lezárultát követően a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Közgyűlése 52 főt, a Győr-Moson-Sopron Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat Közgyűlése 1 főt, a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 55 személyt, a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 7 személyt, a Győr Megyei Jogú Város Örmény Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete pedig 1 személyt választott meg, akik az elkövetkező években évben laikusként közreműködhetnek a bíróság ítélkezési tevékenységében.

A rendezvényen részt vett dr. Takács József, a Győri Törvényszék elnöke, dr. Varga András, a győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöke és dr. Kiss János, a Győri Járásbíróság elnökhelyettese. A megválasztott ülnökök dr. Ilovszkyné dr. Dobor Zsuzsannna, a Győri Törvényszék elnökhelyettese előtt esküt tettek, megbízóleveleiket pedig Németh Zoltán közgyűlési elnök adta át.

Ezt követően a törvényszékre újonnan kinevezett és újraválasztott ülnököknek dr. Ilovszkyné dr. Dobor Zsuzsanna elnökhelyettes ülnökértekezletet tartott, ahol tájékoztatást kaptak a tevékenységükkel kapcsolatos jogaikról és kötelezettségeikről. Az új ülnökök közül öten már májusban megkezdik tevékenységüket.

Fotó: www.gyorplusz.hu

Győr, 2015. május 22.