Fogalmazók oktatása a Magyar Igazságügyi Akadémián

A Magyar Igazságügyi Akadémia immár második alkalommal rendezte meg a bírósági fogalmazók szakvizsgára felkészítő képzését. 2013. évben a második félévi képzési terv keretén belül, első alkalommal a büntető, majd 2014. első félévi részképzési időszakban, második alkalommal a civilisztikai szakvizsgára készítetjük fel a résztvevőket.

Az előadók a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam-és Jogtudományi Karának, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karának egyetemi tanárai, a Kúria bírái, törvényszéki elnökhelyettesek, kollégiumvezetők és bírák voltak, akik tudásukkal és szakmai tapasztalatukkal támogatták a sikeres felkészülést.
 
Az OBH Elnöke a képzés keretein belül 2014. január 15-én kötetlen beszélgetést kezdeményezett a képzésen résztvevőkkel, amely beszélgetés keretein belül a bírósági fogalmazók személyesen találkoztak az OBH elnökével, a főosztályok vezetőivel, illetve a Magyar Igazságügyi Akadémia osztályvezetőivel.

A beszélgetésen betekintést nyertek a hivatal életébe, a vezetői munkába, valamint kérdésekkel és javaslatokkal élhettek a hivatal munkájával kapcsolatban. A találkozó közvetlen és barátságos hangulatban zajlott, a képzésen résztvevők köszönettel vették a kezdeményezést.