Főiskolások a Zalaegerszegi Törvényszéken

A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Zalaegerszegi Intézetének csaknem 30 diákja érkezett 2014. december 11-én a Zalaegerszegi Törvényszékre a Nyitott bíróság program keretében, hogy megismerkedjen a magyar jogrenddel és a bíróság épületével.
 
A diákokat dr. Sorok Norbert, a törvényszék megbízott elnöke fogadta. Elsőként az elnök előadását hallgatták meg a diákok, akik a törvényszék műemlék épületének történetéről, a bírói szervezetről, polgári és büntető jog alapjairól tájékozódhattak. Megtudták azt is, miként zajlik egy tárgyalás, s hogy melyek a bírói életpálya szakaszai.  
 
Az előadást követően sétára indult a csoport, megtekintve az elnöki irodát, a törvényszék dísztermét, a kollégiumi termet, s a barokk stílusú könyvtárat. Sándor Gertud könyvtárvezető szólt a könyvtári állományról, s régi kortörténeti dokumentumokat mutatott a diákoknak. 
 
A nyílt ”nap” végén a bírósági tárlat megtekintése közben a diákok megismerkedhettek  a törvényszéki sajtómunkával, a bátrabbak pedig az őrizetes szoba rácsai mögött is töltöttek néhány percet. 
 
Az évfolyam visszatér a következő tanévekben is, hogy további bírósági programokon vegyen részt.
 
Zalaegerszeg, 2014. december 12.