Fókuszban a bíróság: 3040 gombostű

Összesen 3040 db. gombostű tartja annak a ma nyílt kiállításnak a fotóit, amelyek az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett Fókuszban a bíróság című fotópályázatra érkeztek.
 
A bárki számára nyitott pályázat célja a magyarországi bírósági épületek újszerű látásmóddal való kreatív bemutatása volt. Az OBH összesen 4 kategóriában hirdetett pályázatot amatőr fotósok részére, ezek: bírósági épületek, épületrészletek, bírósági épületbelsők, termek, tárgyi környezet a bíróságon, illetve az életkép a bíróságon voltak. 
 
A beérkezett pályázatokat 4 fős zsűri bírálta el, amelynek tagjai dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Németh Zoltán, a Budapest Környéki Törvényszék Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságának elnöke, Molnár Zoltán, fotóművész, valamint Klenovics Róbert, építész, az OBH Épületfejlesztési és Fenntartási Osztály vezetője voltak.
 
A beérkezett pályázatok minden előzetes elvárást felülmúltak: 79 pályázó 357 képet nyújtott be – emelte ki a fotópályázat díjkiosztóján az OBH elnöke. Dr. Handó Tünde hozzátette: a képek üzennek is, általuk ugyanis a problémák is hamarabb eljutnak hozzánk.
A rendezvényen a pályázat szakmai tapasztalatait Molnár Zoltán fotóművész foglalta össze, aki szerint azok a képek, amelyeket a zsűri kiemelt a többi közül, az épületfotográfia rendkívül személyes hangját teremtették meg, amellyel új értelmet adtak a látványnak.
 
 
A pályázat nyertesei:
Bírósági épületek, épületrészletek: Sebestyén István: Folytatjuk című műve
Bírósági épületbelsők, termek: Ficsór Zsolt: Tri-Angle című műve
Tárgyi környezet a bíróságon: Póllai Attila: Vádlottak padja című műve
Életkép a bíróságon: Nagy Máté: Életképek a bíróságon 1, 2, 3 című sorozata
Közönségdíj: Kiss Norbert: Kúria című műve
Az OBH elnökének különdíja: Varga József Zoltán: Piros autó című műve
A Bíráló Bizottság különdíja: Takács Gyula: Kapcsolat című műve
 
A képek továbbra is megtekinthetőek a fotópályázat hivatalos oldalán, ezen a linken >>>
A díjátadóról készült képeket pedig itt érhetik el >>>