„Fókuszban a bíróság” vándorkiállítás a Fővárosi Törvényszéken

Az Országos kiállítássorozat záró állomásaként, 2015. május 18-tól a Fővárosi Törvényszék ad helyet a „Fókuszban a bíróság” című fotópályázat válogatott képeinek, köztük a díjnyertes fotóknak.
Az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett nyilvános fotópályázatra 2015-ben 55 pályázótól összesen 246 kép érkezett. Az elkészült fotókat négy fős zsűri bírálta el, majd nyolc kategóriában egy-egy díjnyertes kép született.
 
A kiállításon a kreatív alkotók képeiken keresztül megnyitják a bíróság kapuit, rácsodálkoznak az épületek szépségére és kiemelik a hétköznapok számára rejtve maradt építészeti csodákat, megismertetnek a bírósági szervezet mindennapjaival. A képek a Kúria, az ítélőtáblák, a törvényszékek és a járásbíróságok, valamint az Országos Bírósági Hivatal épületéről készültek. Minden kép megannyi történet, elgondolkodtatnak, gyönyörködtetnek, élményt adnak.
A kiállítás 2016. május 27-ig valamennyi érdeklődő számára megtekinthető a Fővárosi Törvényszék aulájában: az Ügyfélcentrum fogadóterében és bejáratánál.
 
 
Budapest, 2016. május 19.