Folytatódik a „Nyitott bíróságok” program a Veszprémi Törvényszéken

Tovább folytatódott az országos sikerű „Nyitott bíróságok” program Veszprém megye bíróságain.
 
A program felelőse áprilisban személyesen kereste meg a veszprémi belvárosi általános iskolák igazgatóit, és felhívta a figyelmüket a program nyújtotta lehetőségekre, különösen a várbörtön látogatására. 
 
Május 9-én Szauer István, a Klik tankerületi igazgatója meghívására részt vettünk a veszprémi iskolák igazgatóinak értekezletén, ahol tájékoztattuk a jelenlévőket a Nyitott bíróságok program lehetőségeiről. 
 
Feltehetőleg ezek is közrejátszottak abban, hogy áprilisban és májusban sok általános iskola keresett fel minket:
 
Megtekintette a várbörtönt a Botev Általános Iskola, a Rózsa Úti Általános Iskola, a Tótvázsonyi Általános Iskola, a Kossuth Általános Iskola több osztálya. Júniusban érkeztek a Gyulafirátóti Általános Iskolából, a Báthory Általános Iskolából és a Szilágyi Általános Iskolából.
 
A középiskolások gyakran járnak tárgyalásra, májusban is több tárgyaláson vettek részt.
 
Kísérletezünk a perszimulációval is, amelynek igen pozitívak a visszajelzései (a legutóbbi perszimulációnk május 26-án volt).
 
Április 26-án tartotta évadnyitó napját a Veszprémi Tourinform Iroda, ennek keretében (csakúgy, mint tavaly) idén is több csoportnak mutattuk be a várbörtönt (az erről szóló fényképek a kapcsolódó galériában láthatóak).
 
 
Továbbra is folyamatosan szervezünk látogatásokat a középiskolásoknak a veszprémi büntetés-végrehajtási intézetbe.
 
Áprilistól bevontuk a Nyitott bíróságok programba a vidéki iskolákat is, melynek keretében kollégáink előadásokat tartottak a zirci, tapolcai és pápai középiskolákban. Folyamatban van a vidéki bíróságokon a tárgyaláslátogatások megszervezése is.
 
A szeptembertől kezdődő új tanévre új ötletekkel készülünk, de a nyári szünetben is várjuk az érdeklődőket a várbörtön előre egyeztetett időpontban történő megtekintésére.
 
2014. június 24.