A Fővárosi Törvényszék is kinyitja kapuját a „Múzeumok éjszakáján”

A Fővárosi Törvényszék idén is csatlakozott a „Múzeumok éjszakája” programsorozathoz. A rendezvény keretében a Fővárosi Törvényszék Markó utcai főépülete (1055 Budapest, Markó utca 27.) 2016. június 25-én 18:00 órától június 26-án 01:00 óráig áll nyitva az érdeklődők előtt.
 
A látogatók 18.00 órától kezdődően félóránként vezetett séta keretében a Törvényszék esküdtszéki termét és könyvtárát tekinthetik meg. Az épületet 1890 augusztus 1-jén adták át. Legdíszesebb tárgyalója az esküdtszéki terem volt, amely ma is őrzi eredeti formáját. A terem legfőbb dísze Feszty Árpád hat táblaképe. A könyvtár kiaállítószekrényében megtekintehető az 1822-ben Werbőczy István neve alatt megjelent magyar törvénytár: Corpus Iuris Hungarici, ami a könyvtár legrégebbi könyve.
 
20:00 és 23:00 órai kezdettel az esküdtszéki teremben az  ELTE Perjátszókörének „Az Al Capone akta" című előadását tekinthetik meg az érdeklődők. Az előadás ideje alatt az esküdtszéki teremben szünetel a tárlatvezetés, ez idő alatt csak a könyvtár látogatható.
 
A terem befogadóképessége és az épületlátogatás csoportjainak létszáma korlátozott, ezért a programok regisztrációhoz kötöttek. A létszám betelésével - épületbiztonsági okokból - további regisztrációt nem tudunk fogadni. A látogatók csak az általuk regisztrált programok idején tartózkodhatnak az épületben.
 
Regisztrálni június 24-én 12.00 óráig lehet a Fővárosi Törvényszék honlapján (www.fovarositorvenyszek.birosag.hu), az Aktualitások/Múzeumok éjszakája menüpont alatt kialakított regisztrációs felületen. Egy regisztráció egy személyre szóló foglalásnak minősül. Egy személy több látogatót csak személyenként külön foglalással tud regisztrálni.
 
A Múzeumok éjszakája további programrairól a www.muzej.hu oldalon lehet tájékozódni.
 
 
Budapest, 2016. június 16.