„A gyermek-központú igazságszolgáltatás büntető és polgári jogi aspektusai" c. konferencia a Magyar Igazságügyi Akadémián (június 5-7.)

A fiatalkorúak büntetőügyeit és a családjogi ügyeket tárgyaló bírák részvételével zajló szakmai tanácskozáson többek között áttekintik a gyermeki jogok nemzetközi és hazai szabályait, a családon belüli erőszak jogi és az iskolai erőszak kriminológiai aspektusait is.

A konferencia zárásaként összegzik majd a gyermekközpontú igazságszolgáltatás bíróságokra háruló feladatait, az eddigi munka eredményeit, és igyekeznek körvonalazni a jövőbeli teendőket.

Az Országos Bírósági Hivatal a 2012. évben megkezdett munka folytatásaként a 2013. évben is kiemelten foglalkozik a gyermekközpontú igazságszolgáltatás megvalósításának feltételrendszerével. A gyermekközpontú igazságszolgáltatás elnevezésű projekt célkitűzése mind a polgári, mind a büntető ügyek terén a gyermekek érdekeinek érvényesítése. Annak biztosítása, hogy akár tanúként, az ügyben érdekeltként, akár terheltként vagy bűncselekmény sértettjeként vesznek részt az eljárásban, az életkoruknak megfelelő bánásmódban részesüljenek.  

A konferencin készült további képeket ide kattintva tekinthetik meg.

Budapest, 2013. június 5.