Gyermekvédelmi konferencia óbudai bírák részvételével

A Nyitott Bíróság program keretében Imréné dr. Horváth Katalin, a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elnökhelyettese és  dr. Vezér Ágnes családjogi bíró  részt vettek az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ 2014. március 31-én megrendezett gyermekvédelmi tanácskozásán.

A tanácskozáson dr. Vezér Ágnes előadást tartott az új Ptk. családjogi könyvéről. Ezt követően megbeszélték a Gyermekvédelmi Központ által lebonyolított, úgynevezett felügyelt kapcsolattartások során felmerülő problémákat, illetve a szülők közötti együttműködés nehézségeit. Áttekintették a bírósági közvetítéssel kapcsolatos szabályokat és sorra vették, hogy milyen lehetőségek vannak annak igénybevételére.

A Gyermekvédelmi Központ felajánlotta,  hogy a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság bírái - előre egyeztetett időpontokban – gyermekbarát meghallgató szobaként használják a gyermekvédelmi központ kapcsolattartásra szolgáló, gyermekbarát módon berendezett és tükörfallal leválasztott szobáját. A bíróság ugyanakkor lehetőséget biztosít arra, hogy a Gyermekvédelmi Központ munkatársai a bíróságon nagyméretű faliújságon gyermekvédelemmel, családvédelemmel kapcsolatos ismertető, figyelemfelhívó anyagokat tegyenek közzé.

Budapest, 2014. április 16.