Győrben járt a meiningeni és a pozsonyi bírósági küldöttség

A Győri Törvényszék a németországi Meiningeni Tartományi Bírósággal és a Pozsonyi V. Kerületi Bírósággal évek óta jó kapcsolatot ápol, ennek keretében bírói küldöttségeket fogad és küld, szakmai és kulturális programokat szervez a Magyarországra látogatóknak.

2015. szeptember 27-én három fős meiningeni küldöttség látogatott Győrbe.
Az egy hetes program során vendégeink betekintést nyerhettek a magyar igazságszolgáltatási rendszer működésébe, az egyes bírósági szinteket, a szakmai munkát a Győri Törvényszék és bíróságai mellett a Győri Ítélőtáblán, a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon, valamint a Veszprémi Törvényszéken követhették nyomon és megtekintették a bíróságok épületeit is.
A szakmai programokon túl kulturális programok színesítették a hetet, Győr, Sopron, Pannonhalma és Veszprém nevezetességeivel ismerkedhettek meg a küldöttség tagjai.

2015. október 2-án két napos látogatásra érkezett a Pozsonyi V. Kerületi Bíróság küldöttsége a Győri Törvényszékre. A szlovák bírák a Mosonmagyaróvári Járásbírósággal, majd Győr nevezetességeivel, az Egyházmegyei Kincstárral és Könyvtárral ismerkedhettek meg, megnézték a Püspöki Palotát, a Toronykilátóból pedig Győr történelmi belvárosát.
A Mosonmagyaróvári Járásbíróság bírái és a pozsonyi vendégek ezután együtt utaztak Budapestre, ahol a Sziklakórház és a majki kamalduli szerzetesek kolostora szerepelt a programban.

Győr, 2015. október 6.