Gyorsul a fordítási eljárás Székesfehérváron

 
A Székesfehérvári Törvényszék - a tatabányai után - másodikként élt az Országos Fordító és Fordítást Hitelesítő Iroda ajánlatával és kötött megállapodást az OFFI elektronikus ügyfélkapu bevezetésére. A győri székhelyű Észak-dunántúli Területi Központ a program működését az elektronikus folyamat végigkövetésével és a felhasználói segédletek átadásával a napokban mutatta be az alkalmazó bíróknak, jegyzőknek.
 
A Törvényszék eddig is jelentős megrendelője volt az Irodának és a Fővárosi Törvényszék kizárólagos illetékességéből a törvényszékek illetékességébe került, a külföldi ítéletek érvényének elismerése iránt indított büntető perenkívüli eljárások a fordítási igény növekedését vetítik előre. 
 
A megállapodás a bíróság részéről anyagi kötelezettséggel nem, ugyanakkor figyelemreméltó előnyökkel jár. Az ügyfélkapun küldött megrendelés és érkező fordítás az eljárás idejét a korábbi töredékére csökkenti, így adott esetben a pertartam is rövidül. Kevesebb az adminisztráció, csökken a papír és postaköltség, a fordítási díjak versenyképesek.
 
A megállapodással egy olyan költségkímélő és rugalmas eljárás került kiterjesztésre, amely mindkét fél érdekét kölcsönösen szolgálja.
 
Székesfehérvár, 2014. május 29.