„Ha nagy leszek, bíró leszek”, avagy a fogalmazói pálya népszerűsítése Miskolcon

A Miskolci Egyetemmel kötött együttműködési megállapodás keretében a Miskolci Törvényszék képviseletében a Miskolci Járásbíróság elnöke, továbbá egy bírósági fogalmazó és egy bírósági titkár tartott előadást 2014. március 19. napján az egyetem Állam- és Jogtudományi Karán érdeklődő joghallgatók részére a fogalmazói munkáról, a bírósági szervezet működéséről, a bírósági karrierlehetőségekről. Az előadás célja, hogy magasan kvalifikált, a bírói pálya iránt érdeklődő, elhivatott jogászokkal töltessük fel a fogalmazói álláshelyeket.

A Miskolci Törvényszék a „Nyitott bíróság” program előadásai során is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy népszerűsítse a bírói hivatást. Hiszen ennek a programnak is az az egyik célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára újra vonzóvá és keresetté tegyük a jogászi pályát.

A program által a középiskolás fiatalok betekintést nyerhetnek valamennyi bírósági dolgozó munkájába, kedvet kapva az igazságszolgáltatásban való közreműködéshez, ami pedig a későbbiekben már egy tudatosan a bírósági munkára készülő munkaerő-utánpótlást eredményezhet.

Miskolc , 2014. március hó 21.