Hatékonyság és időszerűség büntető ügyszakos workshop a Tatabányai Törvényszéken

2015. október 26-án a Tatabányai Törvényszéken a hatékony és időszerű ítélkezés témájában tartottak workshopot, amelyen a Székesfehérvári Törvényszék és a Tatabányai Törvényszék büntető ügyszakos bírái, titkárai és fogalmazói vettek részt.

Dr. Csorba Zsolt Ödön törvényszéki elnök köszöntőjét, majd dr. Budai Vince, a Tatabányai Törvényszék kollégiumvezetőjének felvezetőjét követően a résztvevők három kiscsoportban, interaktív foglalkozás keretében, moderátorok közreműködése mellett osztották meg gondolataikat, tapasztalataikat és alakították ki közös álláspontjukat a főbb kérdésekben, melyet a plenáris ülésen közösen összegeztek. A résztvevők többsége a rendezvényt hasznosnak találta, sok kérdésben sikerült megosztani a tapasztalatokat és a kialakult gyakorlatot.

A workshop-on részt vett dr. Frech Ágnes is, aki tájékoztatást adott a készülő új Be. koncepciójáról, a munka jelenlegi állásáról.

A Tatabányai és a Székesfehérvári Törvényszék bírái, titkárai és fogalmazói már a polgári ügyszak keretében is együtt dolgoztak a fenti témában, remélhetőleg ez az együttműködés a jövőben is megmarad, más témakörökben is.

Esztergom, 2015. november 3.