Hatékonyság és magasabb képzési színvonal – megalakult a Dél-dunántúli Regionális Oktatási Csoport a Kaposvári Törvényszéken

2015. január 15-én a Pécsi Ítélőtábla illetékességi területén működő bíróságok 2015. évi oktatási tervével kapcsolatos megbeszélést tartottak a Kaposvári Törvényszéken. 
 
Dr. Túri Tamás a Pécsi Ítélőtábla elnökhelyettese, dr. Csanádi Lajos a Zalaegerszegi Törvényszék elnökhelyettese, dr. Farkas László a Szekszárdi Törvényszék elnökhelyettese, Dr. Stelzámer Ottó a Pécsi Törvényszék tanácselnöke, dr. Varga Rita a Dél-dunántúli Közigazgatási és Munkaügyi Regionális kollégium vezetője, Győriné dr. Vajda Andrea és Andorné dr. Ajkay Beáta a Kaposvári Törvényszék kollégiumvezetői, valamint dr. Király Péter a Kaposvári Törvényszék oktatásfelelőse megállapodtak, hogy 2015-ben a kötelező és ajánlott képzéseket regionális szinten rendezik meg. 
 
A megállapodás célja az egyszerűbb és költséghatékonyabb szervezés, azaz az emberi erőforrások és a rendelkezésre álló tárgyi eszközök optimális kihasználása, és nem utolsó sorban az egységes joggyakorlat erősítése, mely nem jöhetne létre az ítélőtábla és a törvényszékek összefogása nélkül. A törvényszékek és az ítélőtábla is helyszíne lesz egy vagy több olyan képzésnek, melyre a négy dél-dunántúli megye mindegyikéből érkeznek bírák és titkárok. 
 
A résztvevők megegyeztek abban is, hogy a hatékony és eredményes munka érdekében a jövőben rendszeresen újabb megbeszéléseket szerveznek.