Házasság hete a Zalaegerszegi Törvényszéken

Két napon is zsúfolásig telt a Zalaegerszegi Törvényszék barokk díszterme a Házasság hete rendezvénysorozat keretében tartott előadásokon:  dr. Csókay András és dr. Mihalec Gábor előadásain mintegy 210-en vettek részt.  
 
A Zalaegerszegi Törvényszék 2015-ben csatlakozott a Házasság hete zalaegerszegi programsorozatához. Akkor egy alkalom erejéig nyitotta meg kapuit a bíróság épülete az érdeklődők előtt, de idén már két este adott helyszínt a sorozat rendezvényeinek. 
A 2016. február 7-én kezdődött egyhetes programsorozatban 2016. február 09-én, kedden késő délután dr. Csókay András Príma díjjal kitüntetett idegsebész, agykutató „A házasság ereje örömök és tragédiák elfogadásában” címmel tartott előadást a Mindszenty Emléktemplom Plébániai Alapítvány „Tanúságtevők” sorozatában.  A mintegy 130 fős hallgatóság előtt nem csak ő, hanem   felesége, Altay Daniella is szólt a nehézségekről, illetve azok áthidalásáról. 
 
Másnap este a Magyarországi Baptista Egyház – Örömhír Keresztény Gyülekezet szervezésében dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta „Javítsam vagy lecseréljem?” címmel indított eszmecserét a mintegy 80 fős hallgatósággal.
 
 
Az előadásokat követően a Nyitott bíróság program keretében tárlatvezetésre került sor, s a rendezvények ideje alatt gyermekfelügyeletet is biztosítottak a szervezők.
 
 
Zalaegerszeg, 2016. február 11.