Hivatásrendek szakmai tanácskozása a Veszprémi Törvényszéken

A Veszprémi Törvényszék büntető ügyszakos bírái, titkárai és fogalmazói rendszeresen szakmai tanácskozás, ún. "szakmai nap" keretében vitatják meg a jogalkalmazás aktuális kérdéseit, problémáit, illetőleg tájékozódnak a jogszabályváltozások folytán felmerülő teendőkről. Ezen tanácskozások állandó meghívottja a Veszprém Megyei Főügyészség főügyész-helyettese és a Veszprém Megyei Ügyvédi Kamara elnöke.

A 2015. március 2-án megtartott szakmai konzultáción a fentieken túl részt vett – a Veszprém Megyei Kormányhivatallal 2014. december 12-én kötött együttműködési megállapodásnak megfelelően – a Veszprém Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának igazgatója, dr. Perger Orsolya, aki beszámolt a Szolgálat jelenlegi helyzetéről és a jövőbeni lehetőségekről, valamint felajánlotta segítségét a sértettek kárenyhítési lehetőségeiről való tájékoztatás kidolgozásában is. Az Igazságügyi Szolgálat osztályvezetői, Jáger István és Antal Krisztián a közérdekű munka, a jóvátételi munka és a pártfogó felügyelet végrehajtásával kapcsolatos tapasztalataikat osztották meg a jelenlévőkkel.

A tanácskozásra meghívást kapott Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese, Pogány Péter ezredes is, aki a házi őrizetben lévő terhelt mozgását nyomon követő elektronikus eszközzel kapcsolatos teendőkre hívta fel a figyelmet.

Veszprém, 2015. március 3.