Idézés és értesítés nélkül a bíróságra, ismét Múzeumok Éjszakája a Szombathelyi Törvényszéken

A Szombathelyi Törvényszék a „Nyitott Bíróság” programot, mint stratégiai célkitűzést ismét becsatornázza a vasi megyeszékhely, Szombathely közéleti és kulturális életébe azzal, hogy idén is örömmel vesz részt a 2015. június 27-én megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakáján. 
 
A törvényszék délután 17.00 órakor nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A program dr. Gáyer Gyula egykori királyi törvényszéki bíró botanikus munkásságáról és kutatásairól szóló, „A virágok bírája” című előadással kezdődik, majd 18.00 órakor indulnak az épületben vezetett bírósági séták, valamint az interaktív bírósági tárgyalások. Újdonságnak számít, hogy ez alkalommal nem csak büntető, hanem polgári tárgyalást is meghallgathatnak az érdeklődők, akik mindkét esetben jelentkezhetnek a különböző perbeli pozíciók szerepeire azzal, hogy a tárgyalásokat mindvégig a hivatásos bírák vezetik. A tárgyalásokon közreműködnek ügyész és ügyvéd kollégák, így szakavatott segítség is rendelkezésére áll majd a helyszínen 
 
A bíróság a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködését is elnyerte a hétvégére, így krimináltechnikai bemutatót is láthatnak a törvényszékre látogatók, sőt az egyik tárgyalóteremben kiállítás lesz a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai által készített művészeti tárgyakból „FogvatArt” címmel. A családokra is gondolva a törvényszék a nagyobb gyermekek számára fejtörő feladatokkal, rejtvényekkel, míg a kicsiknek kézműves foglalkozásokkal készül. 
 
A szervezők várakozással néznek e hétvége elé, bízva a tavalyi évhez hasonló népszerűségben és látogatottságban. Ennek érdekben az elmúlt héten a törvényszék is képviseltette magát a többi résztvevő intézmény mellett a program együttes sajtótájékoztatóján, tovább a helyi televízió kulturális magazinjának programajánló, kedvcsináló műsorában is. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, látogatót!
 
Szombathely, 2015. június 26.