Igazságszolgáltatás Európai Napja a Fővárosi Törvényszéken

Az Igazságszolgáltatás Európai Napja alkalmából a Fővárosi Törvényszék az idei évben is több programot kínált az érdeklődőknek. A Törvényszéken és a kerületi bíróságokon több csoport vett részt tárgyaláslátogatásokon és ismerkedett meg a bíróság épületeivel. 
 
Október 25-én a Budai Központi Kerületi Bíróságon polgári perszimuláción vettek részt  joghallgatók. A Fővárosi Törvényszék és a Pesti Központi Kerületi Bíróság október 27-én nyitotta ki kapuit az érdeklődők előtt. A látogató joghallgatók betekinthettek a tájékoztató iroda és az ügyfélcentrum működésébe, megismerkedhettek a Fővárosi Törvényszék épületével és könyvtárával is. 
 
A PKKB épületében megnéztek egy tárgyalótermet és a gyermekmeghallgató szobát, tájékoztatást hallhattak a Fővárosi Törvényszék és a PKKB helyzetéről az igazságszolgáltatáson belül, valamint a bíróvá válás folyamatáról, a bírák és igazságügyi alkalmazottak munkájáról.
 
A csoportok ellátogattak az Országos Bírósági Hivatal épületébe is, ahol az impozáns aulát, majd az Országos Bírói Tanács termét tekintették meg. Előadást hallhattak a fogalmazói felvételi vizsga követelményeiről, illetve a külföldi ösztöndíjak lehetőségeiről. Végül megnézték az aulában rendezett Talárpályázat kiállítást is.
 
Budapest, 2016. október 27.