Informatikai képzés a Nyíregyházi Törvényszéken

Elindult „Az elektronikus szolgáltatások kiterjesztése és az emberi erőforrások optimalizálása az ítélkezés időszerűségének javítása érdekében” megnevezésű EKOP 2.1.22.-  „Levelező” projekt, valamint az EKOP-1.1.16- „Üzenő” és az EKOP-2.A.2.-„Hírvivő” képzése a Nyíregyházi Törvényszéken. 
 
Dr. Nyakó Zsuzsanna a Nyíregyházi Törvényszék elnöke nyitotta meg a három napos képzést, és röviden ismertette a projektek célját. 
 
A projekt célja egy a nap huszonnégy órájában online módon az ügyfelek számára kényelmesebben elérhető felület kialakítása és működésének bemutatása. A projekt külön hangsúlyt fektet a folyamatszintű tervezésre, mely az ügyek elosztásának és a bírák munkaterhének optimalizálására irányul. 
 
A projekt során a bírósági informatikai rendszer fejlesztésére is sor kerül, az adatbázisok összehangolásával, valamint az elnöki iratok kezelésével összefüggésben egy új iratkezelő rendszer bevezetése is megtörténik. A programok kezelésének elsajátítása a három nap fő feladata, melyen összesen 136 kolléga vesz részt. 
 
Nyíregyháza, 2014. december 1.